Tatabányán lesz a fecskendőgyár

A tatabányai ipari parkban építi fel magyarországi gyárát az amerikai Becton Dickinson (BD) cég. Az egyszer használatos fecskendőket gyártó üzemet százmilliós ráfordítással hozzák tető alá. A cég a Pest megyei Veresegyházon építette volna fel ezt az üzemet, de a terv ott, lakossági tiltakozás miatt meghiúsult.

A cég és az önkormányzat által az elmúlt napokban közösen tartott tatabányai lakossági fórumon Alexandre Conroy, a BD elnöke azt mondta: azért jönnek Magyarországra, mert közel fekszik termékeik európai felvevőpiacaihoz, képzett munkaerővel, felkészült alvállalkozókkal és fejlett munkakultúrával rendelkezik. A fecskendők iránti piaci kereslet folyamatosan nő, a tatabányai új üzem ennek kielégítését szolgálja. A felépítendő üzemben üvegfecskendőket gyárt majd a BD.

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség mint elsőfokú környezetvédelmi hatóság - az előzetes vizsgálati eljárás során - a tevékenységgel kapcsolatos kizáró okot nem talált. Így a gyár építésének előkészülete folyamatban van, a kivitelezés 2008 első felében megkezdődhet, s a következő év második felében megindulhat a próbagyártás.

A munkavállalók felvételét már az idén megkezdik. A próbagyártás idejére több mint százötven emberre lesz szükség. A teljes felfutást követően ötszáz dolgozót foglalkoztatnak majd. A gyárnak magas képzettségű gépkezelőkre, karbantartó és irányító feladatokat végző munkatársakra lesz szüksége.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.