Kormányellenes demonstráció a Kossuth téren

Kétszáz ember gyűlt össze a fővárosi Kossuth téren, hogy az általuk "nemzeti civil ellenállás"-nak nevezett tiltakozás-sorozat ötszázadik napján arra emlékeztessenek: másfél éve Budapesten és más vidéki városokban követelik a miniszterelnök és kormánya távozását. Morvai Krisztina szerint félelemben él Magyarország, és a tüntetők az ország élő lelkiismeretét testesítik meg.

A demonstráción támogató aláírásokat gyűjtöttek a Fidesz március 9-i népszavazási kezdeményezéséhez, valamint a Magyar Gárda feloszlatására tett kezdeményezések ellen. A rendezvényt a Magyar Gárda néhány, láthatósági mellényt viselő tagja "biztosította".

Morvai Krisztina, a Civil Jogász Bizottság társelnöke a Parlament előtt úgy fogalmazott: profit- és pénzközpontú Magyarország jött létre, vissza kell venni az országot azoktól, akik túszul ejtették, felnőtté kell válnunk és egy emberközpontú szilárd értékrendű országot kell építenünk. Szerinte menekültként, megfélemlített emberként élnek az emberek saját hazájukban és "mintha természeti katasztrófa"  söpörné el a vasútjainkat és az egészségügyet, értékeinket.

Az árpádsávos és nemzetiszínű zászlót lobogtató  demonstrálók többször a "Börtönbe", "Gyurcsány takarodj!", "Hazaáruló!" szavakat skandálták.

A Parlament előtt 2006. szeptember 17-én azt követően kezdődtek a kormányellenes tüntetések, hogy kiszivárgott Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön 2006 május végén elmondott beszéde.

 (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.