Olcsóbb energiáért társul három fővárosi kerület

Megalakult az Első Energia-beszerzési Önkormányzati Társulás (ENTAR) a VII., a  VIII. és a XXII. kerület összefogásával hétfőn Budapesten; a  társulási szerződést Hunvald György (MSZP) erzsébetvárosi és Csécsei  Béla (SZDSZ) józsefvárosi polgármester írta alá.

Hunvald György az alapító dokumentum aláírásakor újságírók előtt elmondta, hogy a társulás létrehozásának célja az, hogy az  önkormányzatok közösen olcsóbban tudjanak saját intézményeik és  lakóik számára elektromos energiát és gázt beszerezni.

Hozzátette: a társulás szeretne 5-10 százalékos gázárcsökkenést  elérni, a közbeszerzési pályázatot már idén kiírják, de a tervek  szerint csak 2009. január 1-jétől vehetik igénybe az olcsóbb  energiát a felhasználók.
A társulásban a tagok közösen bíznak meg egy  energiaszolgáltatót, amivel - az energiahordozók piacának  liberalizációja miatt - olcsóbb energiához juthatnak - mutatott rá  Hunvald György.

A polgármester kifejtette: a társulás nem csak olcsóbb  energiaárakat eredményez, de az "egységes távleolvasó rendszer"  kiépítésével hatékonyabb ellenőrzés válik lehetővé, ami által  takarékosabb lesz az energiafelhasználás is.

A társulás nyitott, vagyis új tagok jelentkezését is várják - tette hozzá.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.