Szabadlábon a vagyonkezelő vezetője

Elutasította a terézvárosi vagyonkezelő vesztegetéssel gyanúsított vezetőjének és egy másik, a Nemzeti Nyomozó Iroda által meg nem nevezett személynek az előzetes letartóztatására irányuló ügyészségi indítványt a Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton - közölte a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága az MTI érdeklődésére.

Az önkormányzat százszázalékos tulajdonában lévő vagyonkezelő igazgatóját "gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett vesztegetéssel", egy másik személyt pedig ugyanennek a bűncselekménynek a bűnsegédi alakzatával gyanúsítja a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A bíróság az alapos gyanút nem vitatta, ám az ügyészség által felhozott letartóztatási indokokat, azaz a szökés, elrejtőzés, illetve az eljárás meghiúsításának a veszélyét nem látta megalapozottnak, így az őrizetbe vett gyanúsítottak szabadlábra kerültek. A bíróság döntése ellen az ügyészség fellebbezett, így a letartóztatás ügyében a Fővárosi Bíróság dönt majd jogerősen.

Mint arról beszámoltunk, szerdán a nyomozók az igazgatótanácsi ülésről vitték el a vagyonkezelő vezérigazgatóját, majd pénteken őrizetbe vettek még egy személyt. Az ügy minden bizonnyal egy 1500 négyzetméteres, nagy értékű Bajcsy-Zsilinszky úti üzlethelyiség eladásával van kapcsolatban. A Nemzeti Nyomozó Iroda azonban mélyen hallgat minden részletről, így semmi konkrétum nem tudható az ügyről.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.