Magyar is indul a kongresszusi választásokon Amerikában

Andrew Harris marylandi szenátor személyében egy magyar származású politikus is indul az Egyesült Államokban a novemberi szövetségi kongresszusi választásokon. Egyes közvélemény-kutatások szerint Harris vezeti kerületében a népszerűségi rangsort.

Magyar szervezetek fontosnak tartják, hogy Harris személyében ismét magyar tagja lehet a washingtoni képviselőháznak. Ezt különösen annak fényében hangsúlyozzák, hogy az ugyancsak magyar származású Tom Lantos, az alsóház külügyi bizottságának elnöke betegsége miatt visszavonul a politikától, idén már nem jelölteti újra magát.

Andrew Harris 1999 óta tagja Maryland szenátusának. A szövetségi állam egyes számú kongresszusi választókerületében februárban tartanak előválasztást, amelynek célja annak eldöntése, hogy ki legyen a Republikánus Párt jelöltje a körzetben a novemberi választásokon. Az Egyesült Államokban az elnökválasztással egy időben tartanak törvényhozási választásokat is, és a jelöltségért előválasztásokon versengenek a pályázók.

Andrew Harris a New York-i Brooklynban 1957-ben látta meg a napvilágot. Apja, az 1911-ben Miskolcon született Harris Zoltán 1950-ben emigrált az Egyesült Államokba. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.