Kizárják a Sopront az első osztályból

Az FC Sopron péntekig nem nyújtotta be fellebbezését az élvonalbeli licence megvonásával kapcsolatban, ezzel a döntés jogerőre emelkedett, melynek következményeként a csapatot kizárják a labdarúgó Soproni Ligából.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos honlapjának tanúsága szerint a licencadminisztráció "kezdeményezi az illetékes bizottságnál a kizárási eljárást, hiszen a Sopronnak megszűnt a licence, ami az élvonalbeli indulás feltétele". "Sajnos ezzel mindennek vége" - mondta az MTI-nek Végh Tibor, a gárda megbízott vezetőedzője. "A REAC tavasszal itt játszik, de ha a következő szezonban visszaköltözik a fővárosba, akkor Sopronban csak a stadion marad. Mivel a fővárosiaknak kialakult keretük és szakmai stábjuk van, az én munkám is befejeződött."

Az FC Sopron automatikusan a tabella utolsó, 16. helyére kerül nulla ponttal. Mivel azonban a csapat lejátszotta mérkőzéseinek felét a Soproni Ligában, így a többi együttes a Sopron ellen szerzett pontokat megtarthatja. A tavaszi szezonban a Sopron aktuális ellenfele mindig szabadnapos lesz és a mérkőzés három pontját 3-0-ás gólkülönbséggel megkapja.

Az MLSZ tájékoztatása szerint egyelőre nem lehet módosítani a bajnokság tabelláját, mert a Sopron kizárásáról csak a versenybizottság határozhat. Erre akkor kerül sor, ha az első fokon eljáró licencadó testület megállapítja és erről tájékoztatást ad, hogy a soproniak a megadott határidőig nem nyújtottak be fellebbezést az élvonalbeli rajtengedélyük bevonása ellen, így azt jogerősen elveszítették.

A magyar szövetség elsőfokú licencadó testülete január 4-én döntött a licencmegvonásról arra hivatkozva, hogy a klubnak a játékosokkal, az MLSZ-szel és az APEH-hel szemben tartozása van. A fellebbezésre 15 munkanapja volt a klubnak, a határidő éppen pénteken járt le. (MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.