Megint jól jártak a közműcégvezetők

Nagyobb bér, kisebb prémium jár ezentúl a főváros 17 legfontosabb cége vezetőjének - döntött tegnap zárt ülésen, jórészt csak a kormánypártok szavazataival a városháza gazdasági bizottsága. A változást Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek közös előterjesztésükben azzal indokolták, hogy az új díjazási és prémiumrendszer megfelel a versenyszférában szokásos teljesítmények díjazásának.

Csatlós Csaba (MDF) a zárt ülés után az MTI-nek elmondta, hogy az ellenzék azért nem szavazta meg a helyszíni kiosztású javaslatot, mivel ezzel szerintük átlagosan havonta nyolcvan százalékkal növekszik a cégvezetők alapbére. Megjegyezte, hogy az új díjazási rendszerről nem csomagban, hanem cégekre lebontva kellett volna dönteni, hiszen vannak veszteséges és vannak nyereséges társaságok, utóbbinál pedig semmi gond nincs a béremeléssel.

A bizottság döntésének megfelelően az eddigi 667 ezer forint helyett ezután havi 1,5 millió forintot kap a BKV vezérigazgatója, aki éves alapbérének maximum 150 százalékban is részesülhet prémiumként. Csatlós szerint ez azt jelenti, hogy Antal Attila akár 45 milliós jutalmat is kaphat.

Az emelések után havi 1,25 milliós fizetést kaphat, 100 százalékos prémiummal a távfűtő művek és a közterület-fenntartó cég első embere. A fürdőcég, az ingatlankezelő, a kertészeti vállalat, a temetkezési intézet és a Vidám Park vezetője majdnem egymilliót fog keresni, 60 százalékos jutalommal. A vezérigazgatók egy része igazgatósági tagként is díjazást kap, esetenként több mint 200 ezer forintot. (MTI)

Antal Attila
Antal Attila
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.