Határőrök loptak és sikkasztottak

Hamarosan bíróság elé kerülnek azok a volt balassagyarmati határőrök, akik ellen a leszerelésük, vagy rendőri állományba kerülésük idején lopás miatt indítottak büntetőeljárást.

Selejtezésre való hivatkozással - több, vezető beosztású munkatárs tudtával - egyes gazdasági dolgozók az utolsó napokban tábori ágyakat, székeket, ereszcsatornát és tetőcserepeket loptak a december 31-én megszűnt Balassagyarmati Határőr Igazgatóságról. Az ügyben egy bejelentés után kezdődött a nyomozás, s akkor csaptak le a rendőrök, amikor az egyik vezető beosztású határőrségi munkatárs beosztottjának házához teherautón lopott tetőcserepeket szállítottak.

Margl Zoltán alezredes, a Budapesti Katonai Ügyészség helyettes vezetője érdeklődésünkre elmondta: szolgálati visszaélés, sikkasztás és lopás miatt tíz gyanúsítottat vettek őrizetbe, közülük egyet jelenleg is előzetes letartóztatásban tartanak, a többiek szabadlábon védekezhetnek. Az eljárás alá vont egykori határőrségi munkatársak többsége polgári alkalmazott.

Meg nem erősített információk szerint több határőrségi közalkalmazottnál is tartottak házkutatást, többségüknél lefoglaltak különböző vagyontárgyakat, amelyek feltehetően a határőrségtől származnak. Annak ellenére, hogy a további vizsgálatok újabb fejleményeket is hozhatnak, az ügyész szerint két hónapon belül lezárható lesz ez az
ügy. Margl Zoltán elmondta: nemcsak a két rendvédelmi szerv integrációját megelőző időszakot is vizsgálják. A határőrségi munkatársak lopásügyét a Fővárosi Bíróság katonai tanácsa tárgyalja majd, előreláthatólag február végén.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.