A BKV mindent újraszámol

Új informatikai szolgáltatót keres a BKV, igaz, egyelőre csak piacfelmérést végeznek - tudtuk meg Regőczi Miklós kommunikációs vezérigazgató-helyettestől. A tömegközlekedési cég jelenleg a T-Systemmel dolgoztat - szerződésük 2011-ig szól -, de ha jobb ajánlatot kap, akkor elképzelhető, hogy szolgáltatót vált.

A T-System még ekkor is kap egy esélyt: ha enged a 2011-ig szóló 14,5 milliárd forintos vállalási díjából, a BKV kész tárgyalni a további együttműködésről. Egy biztos: a szolgáltatás jelenlegi árát sokallja, a piacinál jóval magasabbnak tartja a menedzsment. Abban az esetben viszont, ha ez utóbbi nem sikerülne a T-Systemmel, akkor a szerződés felbontásáról, illetve annak feltételeiről is tárgyalniuk kell a feleknek.

Bár a megállapodásban szó sem esik úgynevezett lelépési díjról, az idő előtti felmondásnak komoly anyagi vonzata lesz. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez végül mennyibe kerül majd a cégnek, a végösszeg nyilván hosszas egyezkedés eredményeként alakul majd ki.

Nem az informatikai céggel kötött megállapodás az első, amit átvizsgál a BKV. A cégnek jelenleg mintegy háromezer élő szerződése van, túlnyomó többségük 2007. január 1-je előtt köttetett. Az új menedzsment első intézkedései között szerepelt ezek átvilágítása, mert teljesítésük aránytalanul sok pénzt visz el. A piacinál jóval drágább megrendelések mindegyikét újragondolják, s ha lehet, új, mindkét fél számára megfelelő szerződést kötnek.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.