Januárban lesz döntés a Postabank-perben

Januárra halasztotta a döntés kihirdetését a Postabank-ügyben a Fővárosi Ítélőtábla, miután a tanácsnak csütörtökön nem sikerült megegyezésre jutnia.

A Postabank-ügyben 1999-ben indult büntetőeljárás. A 2003-ban benyújtott vád szerint Princz Gábor és hat megvádolt egykori vezető munkatársa 1995 és 1997 között szándékosan megszegte kötelezettségeit és hibás üzletpolitikát folytatott. Sorozatosan megtévesztették a bank tulajdonosait és a bankfelügyeletet, nem képeztek céltartalékot és jól prosperáló bank látszatát keltették. Az ügyészség 34,6 milliárd forint vagyoni hátrányt vélelmezett. Ezen túl Princz ellen a Budai Hengermalom Rt. üzletrészeinek adásvétele kapcsán is vádat emeltek; 121 millió forint vagyoni hátrányt róttak a terhére.

A Fővárosi Bíróság tavaly, első fokon felmentette Princz Gábort és társait a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól. A bíróság szerint a vád tárgyává tett cselekmények nem okozhattak vagyoni hátrányt, másrészt a vádlottak nem követték el a terhükre rótt szabályszegéseket. A Postabank veszteségéhez elsősorban külső körülmények vezettek. A bíróság Princzet a Budai Hengermalom kapcsán is felmentette. A döntés ellen az ügyészség fellebbezett.

A fellebbviteli főügyészség a másodfokú eljárásban az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárás lefolytatását kérte. Egyebek mellett azzal érvelt, hogy az ítélet egyes részeiben megalapozatlan, másrészt a bíróság az indoklási kötelezettségének oly mértékben nem tett eleget, hogy így az ítélet alkalmatlan a felülbírálatra. A Fővárosi Ítélőtábla január 10-re napolta a döntése kihirdetését, miután a tanácsnak nem sikerült megegyezésre jutnia.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.