Baráti klub a körbetartozás ellen

Néhány hónap alatt több száz kis- és közepes vállalkozás szerveződött egy internetes klubba. A Jól Fizetők Baráti Köre azt várja tagjaitól, hogy korrektül rendezzék számláikat. Ágazati becslések ugyanis 500-600 milliárd forintra teszik a magyarországi vállalkozások körbetartozásának mértékét - a "legfertőzöttebb" ágazatok az építőipar, a kereskedelem, az élelmiszeripar és egyes szolgáltatási ágazatok.

Amint Csókási Tibor, a baráti kör alapítója elmondta lapunknak, már 248 kisebb-nagyobb vállalkozás csatlakozott. Vannak köztük kertészeti, élelmiszer-ipari, informatikai, alpintechnikai, szállítmányozási cégek, könyvelőirodák, autó- és vaskereskedés, biztonság- és fűtéstechnikai vállalkozások. A nem fizető partnerek elkerülése végett a baráti körön belül keresnek üzletfeleket.

A baráti kör az interneten szerveződik. A belépőknek vállalniuk kell, hogy a megrendelt termékekért, szolgáltatásokért határidőre fizetnek. S ha valamely tag mégsem így jár el, azt jelenteniük kell a többieknek. Az adóst elvileg azonnal kizárják. Emellett a baráti kör a tagoknak segít kintlevőségeik behajtásában, és egymásnak különböző kedvezményeket adnak. A baráti kör honlapja (www.jolfizetok.hu) ingyenes tárhelyen működik. A tagságért pénzt csak jövőre kérnek. A cél az lenne, hogy egy-egy településen minél több vállalkozás csatlakozzon.(Cz. P.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.