A loviért csak az alagi pálya tulajdonosa jelentkezett

Bár a pályázati kiírást négyen is megvásárolták, a pénteki határidőig csupán egy ajánlat érkezett a lóverseny- és bukmékeri fogadás szervezésére kiírt koncessziós pályázatra, valamint a Nemzeti Lóverseny Kft. és a Magyar Lóversenyfogadás Szervező Kft. privatizációjára - tájékoztatta lapunkat Oravecz Péter, az ÁPV Zrt. szóvivője. A kandidáló nevét azonban nem árulta el, mert még vizsgálják, hogy befogadják-e a pályázatot.

Több nagy hal, így a Szerencsejáték Zrt. és a Danubius Hotels fő részvényesének képviselője is járt az eladásra felkínált vállalatok adatszobájában. Azonban aligha tetszett nekik az, amit láttak. Úgy tudjuk ugyanis, hogy az egy szem ajánlatot a Dunakeszin lévő 50 hektáros téli lóversenypálya tulajdonosa, Winkler Márton érdekeltségei tették. Az üggyel kapcsolatban őt is kerestük, ám lapzártánkig nem tudtuk elérni.

Winkler Márton két éve szerezte meg az említett téli edzőpályát, amiért sajtóhírek szerint 760 millió forintot fizetett. Ha most is ő lenne a befutó, már sokkal mélyebben kellene a zsebébe nyúlnia. Csak biztosítékként félmilliárd forintot kellett átutalni az ÁPV-nek. Az egyfordulós tenderen a privatizációs szervezet a Nemzeti Lóverseny Kft. 1,5 milliárd forint névértékű üzletrészét és a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. egymilliárd forint névértékű üzletrészét értékesítené. E mellett a lóverseny- és a bukmékeri fogadás díját is ki kell termelni a húsz évre szóló koncesszió alatt. Ennek minimumárát áfa nélkül az előbbi esetében évi 100 millió, míg utóbbinál 400 millió forintban határozták meg. Így húsz év alatt tízmilliárd forintot kell összehozni a privatizáció győztesének. Mindezek mellett az országos közvetítési és elektronikus fogadási hálózatot is fejlesztenie, bővítenie kell, ami ugyancsak szép summa lehet. Jelenleg például mindössze húsz ilyen iroda működik az országban.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.