Szabadi bilincse és póráza

Szabadi Béla könyvet írt. Az Orbán-kormány földművelésügyi államtitkára Bilincs és póráz című művének tegnap volt a bemutatója. A kötet a szerző magánkiadásában jelent meg. A bemutató apró bakival indult. A könyv ugyanis nem érkezett meg időben a dabasi nyomdából. Szabadi Béla viszont ott volt.

- Jól vagyok - válaszolta érdeklődésünkre. - Nyugdíjas lettem, van egy honlapom, harcolok az igazamért.

Az ügy több mint hat éve tart. A bíróság 2001 nyarán rendelte el az előzetes letartóztatást (Torgyán József és Szabadi 2001. február 14-én távozott az FVM-ből - R. L.). Az államtitkárt hűtlen kezeléssel, valamint költséges és gyakori külföldi utazásaival összefüggésben csalással vádolták. A másodfokú bírósági tárgyalást december 6-ára tűzték ki.

- Ami velem történt - mondta Szabadi -, sokak számára lehet dermesztő valóság. Megint hatalmi változások előtt az ország, s ilyenkor a politikai megállapodásoknak nincs gyakorlati értékük. A Kisgazdapárt 2001-ben koalíciós partnere volt a Fidesznek, a végén mégis a meztelen hatalmi érdekek döntöttek.

"Orbán Viktor 2000. november 22-én terjedelmes interjúban jellemezte az FVM-ben folyó munkát, Torgyán József tevékenységét felsőfokon értékelte..."

"Leírták, ...egyedül úsztam, mint Bástya elvtárs a Tanúban, s akár a filmben, beverték az autóm reflektorát. Ezután a Népszabadság ... azt írta: jobb lett volna, ha "Bástya elvtárs" a színpadon, úszószemüvegben produkálta volna magát. Amikor ezt szóvá tettem, a kolléga mesélte, hallottam-e arról, hogy Orbán Viktor ezt az írást egy időben minden látogatójának megmutatta, s a térdét csapkodta jókedvében, olyan jól szórakozott a cikken. Miközben Torgyán Józsefet és engem a legmélyebb rokonszenvéről biztosított."

(Szabadi Béla a Népszabadságnak, 2002. augusztus 12.)

Szerző (jobboldalt), műve nélkül
Szerző (jobboldalt), műve nélkül
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.