Simonyi Etyeken

Simonyi András váltja a leköszönő Sokorai Istvánt a Korda Filmstúdió igazgatótanácsának elnöki posztján. A Magyar Köztársaság korábbi washingtoni - és "jótékony rock-" - nagykövetének új szerepvállalását tegnap jelentették be sajtótájékoztatón.

- A film a legerősebb iparágak egyike, hazánkban jelentős erőt képvisel a kreativitás terén. A Korda stúdió tökéletes platform erényeink megmutatására, Magyarország új arcát mutatja most a világnak - jelentette ki frissiben Simonyi. Az egykori politikus az etyeki komplexum igazgatóságának elnökeként szemmel láthatóan a szívéhez közel álló feladatot fog ellátni: a Korda stúdió nagykövete és - reményei szerint - üzletkötője lesz.

A sajtóeseményen jelen volt az Oscar-jelölt Guillermo del Toro is, aki a héten fejezte be a 72 millió dolláros büdzsével készülő Hellboy 2 forgatását Etyeken - ezzel debütált a Korda stúdió. Del Toro és a gyártó Universal részéről Phil Symes producer is hangsúlyozta, hogy a Korda a világ bármelyik stúdiójával szemben megállja a helyét. A filmtörvény biztosította adókedvezmény és a profi infrastruktúrának köszönhetően szerintük a nemzetközi filmszakma által hosszú távon keresett helyszín lesz az etyeki. Arra a kérdésünkre, hogy mikor érkezik a következő stáb, Andy Vajna válaszolt: jelenleg négy produkcióval tárgyalnak, bármelyikükkel egyeznek is meg, fél éven belül újra beindul a stúdió.

További hír, hogy 2008 tavaszára teljesen elkészül az etyeki komplexum. Ehhez a világ egyik első számú szakemberét szerződtették: Charlie Arneson vezetésével építik meg a világ legnagyobb, víz alatti felvételekre alkalmas medencéjét, az úgynevezett Superstage-et.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.