Elmarasztalták a szegedi diákvezetőt

Két félévre eltiltották tanulmányai folytatásától Török Márkot, a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnökét - jelentette be tegnap Újvári József, az ügyben eljáró háromtagú egyetemi fegyelmi bizottság elnöke, aki a döntést hétrendbeli hallgatói kötelezettségszegéssel indokolta.

Ezek között szerepelt, hogy Török Márk az intézmény szabályzatát figyelmen kívül hagyva intézkedett a szociális ösztöndíjra való jogosultság meghatározásakor, továbbá egy számla ellenjegyzésének megtagadásával "zsarolásszerű kényszerítéssel" akarta rávenni az egyetemi sportközpont vezetőjét, hogy a sportklub vezetőségében a hallgatók képviselői kerüljenek többségbe. Elmarasztalták amiatt is, hogy az egyetem épületében lévő irodájában többszöri felszólítás ellenére dohányzott, valamint terhére rótták, hogy a fegyelmi eljárás megindítását követően sajtónyilatkozataiban "megalapozatlan állításokkal rontotta az egyetem jó hírnevét".

Török Márk a határozat kihirdetését követően azt mondta: az egyetem vezetése a hallgatói önkormányzattal fennálló konfliktusokat nem tudta kezelni, ezért indított ellene mint hallgató ellen fegyelmi eljárást. Hozzátette: fellebbez a döntés ellen - másodfokon is egyetemi bizottság jár majd el az ügyében.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.