Az első központ uniós forrásból - Békéscsaba kitörhet?



"Ha egy polgármester befektetőt akar településére csábítani, a befektető első kérdése: mit és milyen minőségben kínál a helyi munkaerőpiac. Valamiről elfelejtkeztünk a ’90-es évek Magyarországán, a szakképzésről" - írja a Békés megyei Hir6 portál a békéscsabai Közép-békési Térségi Integrált Szakképző Központ új Központi Képzőhelyének mai átadása alkalmából. A cél, hogy csúcstechnológiát ismerő szakembereket képezzenek a munkaerőpiac számára. Erre európai uniós forrásokat felhasználva 17 milliárd forintot fordított a kormányzat, amiből a békéscsabaira 1,2 milliárd beruházási támogatás jutott.

A térségnek csak néhány kitörési pontja van - mondta -, a szakképzés, az oktatás fejlesztése az egyik - mondta a mai avatáson Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere.

Az avatón a kormányt képviselő Újhelyi István államtitkár ezt azzal egészítette ki: a kilencvenes években azt hitték, mindenkinek főiskolát, egyetemet kell végezni, s ehhez meg is volt a kellő csábítás a felsőfokú intézmények részéről. Aztán egyre több jel mutatta: komoly gond van a szakoktatással. Ezért alakította ki a térségi integrált szakképző központok rendszerét a kormányzat.

Hamarosan újabb 22 központot építenek az országban, szintén uniós forrásból - olvasható a Hír6 besuámolójában>>>>>

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.