Lelőtték a rendőrfőnök fiát

Keddre virradóra életét vesztette Sean Taylor, az amerikaifutball csillagainak egyike. A Washington Redskins huszonnégy éves védője gyilkosság áldozata lett: Miami Palmetto Bay nevű elővárosában lévő otthonában egy betörő éjszaka rálőtt, és a lövedék szétroncsolta bal combjának verőerét. A tettes elmenekült, az áldozat menyasszonya és tizennyolc hónapos kislánya sértetlen maradt.

A 188 centi magas, 96 kilós Taylor már középiskolásként is kiemelkedő sportoló volt: 2000-ben Florida legjobb futballistájának tartották, sőt egyes ranglistákon az egész ország legjobbjának minősítették. A Miami Egyetem csapatában továbbfejlődött, és a Redskins a 2004-es játékosbörze első körében igazolta le. Hétéves szerződése 18 millió dolláros alapjuttatásról szólt. Profi karrierje - kisebb, a pályán és azon kívüli magatartásával összefüggő zökkenők ellenére - fényesen indult, a tavalyi évad után beválogatták a liga legjobbjainak gálamérkőzésére.

Taylor apja Florida City rendőrfőnöke, a játékosnak ennek ellenére többször is meggyűlt a baja a törvénnyel. Egyszer tizenöt golyót lőttek parkoló autójába. Az utóbbi időben megkomolyodott; kislányának születése óta mintaszerű apának és sportolónak tartották. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy a gyilkos egyszerű betörő volt, vagy eleve a játékos életére tört. Nem sokkal korábban ismeretlen tettesek egyszer már jártak a házban, mindent felforgattak, és értékeket vittek el. Akkor egy kést találtak Taylor ágyán, de nem világos, hogy azt csak a fiókok felfeszegetésére használták, vagy így akartak üzenni.

A múlt hét végén Taylor azért nem utazott a csapattal, mert sérült volt, és az előző betöréssel kapcsolatos rendőrségi ügyeket intézte. Menyasszonya szerint hétfő éjszaka arra ébredtek, hogy valaki matat a nappaliban. Taylor egy bozótvágó kést kapott fel, és kirohant, míg a nő magára és gyermekére zárta az ajtót. Dulakodást, majd két lövést hallott, s amikor a nappaliba ért, a sportoló már eszméletlenül feküdt a földön. Rengeteg vért vesztett, s már a műtőasztalon is kétszer megállt a szíve. Ekkor még újra tudták éleszteni, ám a hétórás operációt követően az intenzív osztályon meghalt.

Amerikában évente több mint tízezer emberölést követnek el lőfegyverrel. Az áldozatok és az elkövetők között is messze a fiatal fekete férfiak aránya a legmagasabb.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.