Nyomozást rendeltek el a volt XIII. kerületi rendőrkapitány ügyében

Nyomozást rendelt el a Budapesti Nyomozó Ügyészség Kiss Ernő, volt XIII. kerületi rendőrkapitány szolgálati autója ügyében - tudta meg az MTI ügyészségi forrásból kedden.

A távirati iroda megkeresésére Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője csak annyit közölt, hogy ismeretlen tettes ellen, hatóság félrevezetése miatt indítottak nyomozást az alapján, hogy hétfőn megküldték az ügyészségnek az esettel kapcsolatos iratokat. A szóvivő részleteket a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem közölt. Kiss Ernő XIII. kerületi rendőrkapitány vezetői megbízatását pénteken vonta vissza Bencze József országos rendőrfőkapitány indokolás nélkül.

Pénteken hajnalban a BRFK központi ügyeletére lakossági bejelentés érkezett arról, hogy a XIII. kerületi Petneházy utcában egy személygépkocsi három parkoló járműnek ütközött. Megállapították, hogy a vezető nélkül, lezárt állapotban talált kárt okozó autó a BRFK XIII. kerületi rendőrkapitányság vezetőjének szolgálati gépjárműve. Az azonban nem derült ki, hogy a kocsit a kérdéses időpontban ki vezette.

A Magyar Nemzet online oldalára pénteken délután felkerült Kiss Ernő dandártábornok vallomása, akit - a jegyzőkönyv tanúsága szerint - tanúként hallgatott meg a rendőrség jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen folyó eljárásban. Kiss Ernő vallomásában azt mondta: autóját II. kerületi lakása elől lopták el, amíg ő a XIII. kerületben töltötte az estét. Csak pénteken reggel vette észre, hogy a gépkocsija eltűnt. Ő csak a Rendőrségi Igazgatási Központban értesült arról, hogy megkerült az autó, és hogy több autót is összetörtek vele. Vallomásában a tábornok azt mondta, nem kizárt, hogy ez az akció is része a mostanában ellene folyó lejáratási kampánynak.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.