A pólószövetség megvárja a Kósz-ügy vizsgálatának eredményét

A Magyar Vízilabda Szövetség - mivel nincs a tények ismeretének birtokában - jelenleg nem kíván állást foglalni az olimpiai bajnok Kósz Zoltán ügyében.


Ezt az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében szögezte le az MVLSZ. A dokumentum szerint az elnökség éppen ezért megvárja, amíg az illetékes hatóságok lezárják a vizsgálatot. Amint ez megtörténik, a testület legközelebbi, december 13-i ülésén napirendre tűzi Kósznak, a női válogatott edzőjének a közvéleményben  nagy visszhangot kiváltó esetét.

Az ötkarikás aranyérmes kapus - a világbajnoki bronzérmes  Petőváry Zsolttal egyetemben - főszereplője volt annak az  incidensnek, amely péntek hajnalban a budapesti Alagút utcában  történt, s minek következményeként hivatalos személy elleni erőszak  bűntettének gyanúja miatt indult nyomozás. Az igazoltatásra  megállított gépkocsit a Sydneyben olimpiai bajnok, 40 éves Kósz  vezette, ő és Petőváry (42) kezdett dulakodni a rendőrökkel. Az  esetről péntek reggel több médiumban is felvételek jelentek meg,  amelyeket egy szemközti ház lakója készített.

"Nagyon sajnálom a történteket. Aki ismer, tudja, hogy a  személyiségemtől milyen idegenek az ilyen esetek" - állt abban a  nyilatkozatban, amelyet Kósz Zoltán a személyével kapcsolatos  médiareakciókra válaszul juttatott el péntek este a távirati  irodához. "Pénteken egy rendezvényről tartottunk haza a barátaimmal.  A hét személyre levizsgáztatott autómban heten ültünk, a vezető én  voltam. Megállítottak a rendőrök és az igazoltatást követően négy  alkalommal megszondáztattak, mind a négy esetben negatív  eredménnyel. Ennek ellenére úgy döntöttek, elvisznek vérvételre,  amely ellen tiltakoztam a négy negatív szondaeredményre való  tekintettel. Szóváltás alakult ki az utasaim, a rendőrök és köztem"  - részletezte a történteket az olimpiai bajnok vízilabdakapus, aki  ezzel zárta nyilatkozatát: "Remélem, hogy a nyomozás során  megállapítják, ki milyen mértékben volt felelős az ügyben."

Ambrus Tamás, a PVSK-Füszért vezetőedzője és a pécsi vízilabda  egyik irányítója mindenesetre felfüggesztette a baranyaiak ob I-es  csapatában vízilabdázó Kósz és Petőváry játékjogát az incidens miatt.

"Nem játszanak a csapatban, amíg nem tudjuk meg pontosan, mi  történt" - nyilatkozta az MTI-nek Ambrus Tamás. "Nem vagyok hajlandó  azonosulni ilyen cselekedetekkel, nem erről szól a pécsi vízilabda.  Nem szeretném, ha bárki összemosná a történteket azzal a munkával,  amit Pécsett elkezdtünk, ahol sikerült három év alatt nemzetközi szintű csapatot kialakítani."

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.