Budapest- koncepció: ahogy a fővárosi ellenzék képzeli

Bemutatta a fővárosi ellenzék Budapest-koncepcióját szombaton Tarlós István. A Fidesz-KDNP frakciószövetségének elnöke - aki elismerte, hogy korábban "nem minden alap nélkül" vádolták a fővárosi ellenzéket, hogy nincs Budapest-koncepciója - elmondta: a most bemutatott program még nem befejezett munka, a részletes városfejlesztési és városüzemeltetési tervet 2009 végén, 2010 elején mutatják be.

Az Egy élhetőbb és vonzóbb Budapest című koncepció szerint a mostani ellenzék 2015-re többek között új közigazgatási rendszert alakítana ki, stabilizálná a gazdaságot, hatékony városi rendőrséget hozna létre, és végrehajtaná a lakótelepek, az úgynevezett barnamezős területek és a világörökségi városrészek rehabilitációját.

A program összeállításában részt vett Illés Zoltán, a Fidesz VI. kerületi képviselője és Rogán Antal, Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere is. A koncepció hét szakpolitikai területet sorol fel: a közigazgatást és közbiztonságot, a városüzemeltetést és a közszolgáltatásokat, az építészetet és a városépítést, az életminőséget és a környezetvédelmet, a kultúrát, a közösséget és a szociális vívmányokat, valamint az egészségügyet és az oktatást.

Tarlós István kérdésre válaszolva kifejtette: amennyiben 2010-ben ő lesz Budapest főpolgármestere, bevonná a főváros vezetésébe az MSZP-t is. Az SZDSZ-ről és az MDF-ről szólva azt mondta: "a kis pártok több zűrzavart okoznak, mint amennyi hasznot hoznak".(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.