Műtárgypiac

Csak enyhén restaurált szobrok állíthatók ki a ma kezdődő, Budapest Art Fair elnevezésű művészeti kiállításon és vásáron. A galériák és az aukciósházak nem változtathatnak a bútorok eredeti természetén, kizárják mondjuk a ruhásszekrényből átalakított vitrint. Nem javasoltak az 1945 után készített szőnyegek, szőttesek, kárpitok, kivéve az eredeti törzsi és né- pi textíliákat.

Lőfegyvereknél alapvető szabály, hogy megfelelően hatástalanítsák; és mondanunk sem kell, a hamis márkajelzésű tárgyakat is kizárják a vásárból. Nincs helyük a Műcsarnokban olyan ezüsttárgyaknak, amelyeknél a fémjelzés utólagos, míg az óráknál az elkopott részek és a mutatók is újra cserélhetők - természetesen az eredetihez hangolva.

Ez csak néhány a kritériumok közül, amelyeket a Műcsarnok-beli Budapest Art Fair zsűrije szem előtt tart.

A vasárnapig tartó esemény, amely 13 évig Antik Enteriőrként futott, a nemzetközi érdeklődés miatt kapta új nevét, a tavalyi tapasztalatok miatt a kötelező zsűrizést. A kiállítás és vásár díszvendége Franciaország, ennek köszönhetően három francia galéria is bemutatkozik az itthoniak mellett. Közös kapcsolódási pontként Párizsban élt magyar művészek alkotásait is elhozzák a franciák. A korábban Plug néven ismert kortárs művészeti felvonulás sátoros bemutatóval kapcsolódik az Art Fairhez.

A programok között beszélgetéseket is találunk a vágyott és a létező művészeti sajtóról, a galériás rendszer kialakításáról, kapcsolatáról, esetleges anomáliáiról, továbbá egy olyat, amely a műtárgyak visszaszolgáltatását, valamint az éppen folyó pereket ismerteti.

A Műcsarnok auditóriumában vetítésekre csalogatják a látogatókat, máskor dedikálással egybekötött könyvbemutatóra várják azokat, akik megpihennének a műtárgypiac feltérképezése közben.

Art Fair: a műtárgypiac feltérképezése
Art Fair: a műtárgypiac feltérképezése
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.