Senkit nem vettek őrizetbe az örökmécsesnél előállított személyek közül

Jogtalannak minősítették a Batthyány-örökmécsesnél be nem jelentett demonstráció feloszlatását és az előállításokat a magukat Kossuth téri tüntetőknek nevező személyeket tömörítő szervezetek vezetői vasárnapi sajtótájékoztatójukon.
A szombati megmozduláson való részvételre a Magyar Önvédelmi Mozgalom egyik képviselője buzdított egy internetes hírportálon. 
Senkit nem vett őrizetbe a rendőrség azok közül, akiket szombaton este egy engedély nélküli megmozdulás miatt állított elő a rendőrség - közölte Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

A mintegy száz demonstrálót a rendőrök a Hold és az Arany János utca irányába tolták, az intézkedések során több embert megmotoztak, majd előállítottak. Köztük volt az Index hírportál és a HVG tudósítója.

A 32 személyt kihallgatták, ellenük jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt szabálysértési eljárás indult - mondta vasárnap délelőtt a szóvivő. Az engedély nélküli demonstráció színhelye a Batthyány-örökmécsesnél volt.

A megmozduláson való részvételre korábban egy hírportál buzdított. A rendőrség ennek nyomán még pénteken tudatta: a leghatározottabban fel fog lépni azokkal szemben, akik részt vesznek a be nem jelentett demonstráción.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.