Koldusok, Izrael, Schengen - Félreérthető mondat Angyalföldön

Lemondásra szólítja fel a XIII. kerületi Fidesz és SZDSZ Döry Miklós szocialista helyi képviselőt az angyalföldi képviselő-testület legutóbbi ülésén elhangzott mondata miatt.

A képviselők csütörtökön a kormányprogramról vitatkoztak, amikor Szabó György (Fidesz) felvetésére, miszerint annak iránya "a kilenc és fél millió koldus országa", válaszként Döry a következőket mondta: "...én nem osztom Szabó György képviselőtársamnak azt a meglátását, amit ő nemrégen lát, mert elég sok időt töltött ahhoz Izraelben, hogy ne lásson rá az itteni dolgokra, hogy itt koldusok országába tért vissza, amikor hazajött, de hát ha ennyire nem érzi jól magát, egyre közelebb kerülünk a schengeni határokhoz".

Szabó - aki választási szórólapjain is tudatta, hogy tíz évig élt Izraelben, ahonnan 1999-ben tért haza - pénteken azt mondta: ezt a kijelentést nem lehet bocsánatkéréssel elintézni, Dörynek távoznia kell a képviselő-testületből. Merker Dávid, a kerületi SZDSZ-frakció helyettes vezetője közölte, hogy ők is lemondásra szólítják fel Döryt.

- A Fidesz-frakció vezetése az elhangzottakat félremagyarázza - reagált a XIII. kerületi MSZP-frakció közleményében. Emlékeztetnek arra, hogy Borszéki Gyula, a szocialisták kerületi elnöke, a mondat elhangzása után kijelentette: Döry mondatai félreérthetőek voltak, a szocialisták "nem nézik, ki honnan jött, és nem kívánnak senkit se sehova küldeni". A fideszes Szabó György erre az ülésen azt válaszolta, hogy "a kiegészítést köszönettel veszem és elfogadom", ezért az MSZP "az ellenzék akcióját pusztán politikai haszonlesésként értékeli, és megdöbbentőnek tartja".(S. G.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.