Szűkülő sávok Erzsébeten

Erzsébeten is nekiállnak útfelújítani. Sávszűkítés és szakaszos sávlezárás várható hétfőtől a Kossuth Lajos utcában, lesz tehát némi torlódás. Vagy nem is némi.


Hétfőn elkezdik az erzsébeti Kossuth Lajos utca felújítását a Mártírok útja és a Jókai Mór utca között. A felújítást a szegélyek átépítésével kezdik, ami 3-4 napig tart. Csütörtökön vagy pénteken a régi útburkolatot marják, utána a szerelvényeket helyezik szintbe és öntött aszfalt vízelvezető sávot építenek. Végül, várhatóan november 27-től aszfaltozni fognak. Emellett a szakaszra eső buszmegállót is újjáépítik erősített szerkezettel.

A felújítás alatt a forgalmat fenntartják, sávszűkületre és szakaszos sávlezárásra kell számítani. A marás és az aszfaltozás idején a forgalmat jelzőőrök irányítják. A munkaterületen ideiglenesen 30 km/órás sebességkorlátozás és parkolási tilalom lép életbe.

A Kossuth Lajos utca ezen szakasza 508 méter hosszú, 4064 négyzetméter, felújítása bruttó 17 386 398 forintba kerül és várhatóan november végén fejeződik be.

A fenti információk a kivitelezés által megkövetelt körülmények és az időjárás függvényében változhatnak. Az aktuális változásokról a Fővinform ad naprakész tájékoztatást.

Fővárosi Önkormányzat 2005-ben - a Podmaniczky Program  keretében - hároméves útfelújítási programot indított, amelynek  révén ez év végéig megújul a fővárosi kezelésű utak mintegy 40 százaléka. Mindez gyorsabb közlekedést, kevesebb kátyút és átjárhatóbb Budapestet jelent. Az útfelújítások közel 80 százalékánál a burkolat felújítását megelőzi az elöregedett közművek felújítása.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.