Fővállalkozót cserélt Kóka

Minden szerződést fölmondtak a Kóka-villa építkezésén dolgozókkal. A gazdasági miniszter Normafa utcai házát feketemunkásokkal építtető alvállalkozó mellett a fővállalkozó sincs már a helyszínen. Erről Kóka János nyilatkozott lapunknak, miután szombaton munkaügyi ellenőrök feketemunkásokat füleltek le az építkezésen.

Arra a kérdésünkre, hogy nem tartotta-e indokoltnak ellenőrizni saját korábbi nyilatkozata valóságtartalmát (miszerint: ha van ma Magyarországon törvényes, szabályos építkezés, akkor az övé az), Kóka azt válaszolta: "A jogszabályoknak minden tekintetben megfelelő szerződést kötöttünk. Egyenként, naponta igazoltassam a munkásokat?"

A gazdaság kifehérítését programjának középpontjába helyező miniszter politikai felelősségét firtató felvetésünkre úgy reagált: "ha a bolti eladóról kiderül, hogy priusza van, azért a vásárló volna felelős?" Kóka villájánál szerdán a fideszes Deutsch-Für Tamás tartott sajtótájékoztatót, és tisztázó vizsgálatot követelt. Deutsch szerint Kóka - élve az áfa-visszaigénylés lehetőségével - nem magánemberként, hanem cégén keresztül végezteti a munkálatokat, és vagyonnyilatkozatában nem szerepel az ingatlan. Kóka szerint azonban ez csak akkor lenne igaz, ha ingatlanfejlesztő cégétől bérelné a házat. Ezzel ellentétben, amint elkészül, megvásárolja, adózni fog utána, és amint a nevére kerül az ingatlan, feltünteti vagyonnyilatkozatában, melyben most a cégben lévő tulajdonrésze szerepel.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.