Bécs újra szereti Netrebkót

Vége a mosolyszünetnek, Anna Netrebko ismét meghódította az osztrákok szívét. Egyszerű módszerrel: az immár osztrák állampolgárságú orosz szoprán énekelt, mégpedig gyönyörűen.

A szerep ugyanaz volt, amelynek lemondásával a nyáron Salzburgban sértett neheztelést váltott ki: Pergolesi műve, a Stabat Mater, igaz, nem szcenikus, hanem koncertelőadásban. A helyszínt a Musikverein kínálta, ahol Netrebko most először lépett fel. S hogy a nyári salzburgi tapasztalatoknak is legyen valami haszna, partnere Andreas Scholl volt, az a kontratenor, aki nyáron a szintén távol maradt Elina Garanca helyett ugrott be, mégpedig igen nagy sikerrel.

Ugyanezekben a napokban Netrebko még egy olyasmit tett, amit Ausztriában felettébb nagyra becsülnek: jótékonysági koncerten lépett fel, az S. O. S. gyermekfalu nagyköveteként, más hírességekkel, például Neil Shichoffal együtt. A Liechtenstein-palotában rendezett estélyen, amelynek keretében ugyancsak a gyermekfalu-szövetség javára elárverezték a két évvel ezelőtti Operabálon viselt piros estélyi ruháját, ott volt az ausztriai társadalmi és pénzügyi élet színe-java. A ruha 30 ezer euróért kelt el, az előadás összbevétele 200 ezer euró volt - ennyivel nagyobb költségvetéssel gazdálkodhat a gyermekfalu-szövetség.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.