Az ÁNTSZ is vizsgálja a gázproblémát

Az ÁNTSZ vizsgálatot indított a Szent János Kórház gázellátó hálózatával kapcsolatban.

- A betegek ugyan nincsenek közvetlen veszélyben, de a rendszer állapota fokozott kockázatot jelent, azonnali cseréje pedig indokolt - mondta lapunknak Csaba Károly, az ÁNTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézetének vezetője, részben alátámasztva ezzel a kórház vezetőjének álláspontját.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a fővárosi kórház gyógyászati gázrendszerének felülvizsgálatát végző cég januári jelentése szerint a betegek nincsenek teljes biztonságban: "Egyetlen központ sem felel meg a minimális követelményeknek. A páciensek szempontjából némelyik kritikus állapotban van. A sűrítettlevegő-ellátás a kórházban katasztrofális állapotban van" - így a hivatalos jelentésből vett idézet.

Kázmér Tibor, a kórház főigazgatója szerint viszont a betegek nincsenek közvetlen veszélyben, nincs olaj a különböző fúrókat, sebészeti eszközöket meghajtó levegőben. A főigazgató kifogástalan állapotot tanúsító, 2006-ban kiállított vizsgálati jegyzőkönyvekre hivatkozott. - Negyedévenként ellenőrzik az orvosigáz-ellátást, tavaly, a harmadik negyedévben találtak egy hibát, ám azt kijavították, azóta szakértők nem találtak kifogást - érvelt. Kázmér kiemeli továbbá: "A biztonságos betegellátás érdekében felkértünk egy független, akkreditált analitikai laboratóriumot a levegő olajtartalmának megvizsgálására. Az erről szóló jegyzőkönyv tanúsítja, nem mutatható ki olajszennyezettség." A sűrített levegőt biztosító rendszerek a főigazgató meggyőződése szerint a betegekre nem ártalmasak.

Csaba Károly tiszti főorvos szerint osztályt bezáratni egyelőre nem kell, de azonnali vizsgálatot indított.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.