Városháza projekt: bizottság már van

Kormánypárti szavazatokkal létrehozta a főváros kiemelt fejlesztések bizottsága a Városháza park helyére szánt építmény bírálóbizottságát. A városháza projekttel már jó évtizede birkózik a főváros.

A városháza háborúban elpusztult szárnyának visszaépítésével, valamint egy belső udvar, a belvárosi tűzőrség és a Merlin színház felhasználásával alakítanának ki kereskedelmi és közösségi területeket, mélygarázzsal, magántőke bevonásával.)

Bagdy Gábor (KDNP) az MTI-nek elmondta: erősen kifogásolják, hogy a Belváros arculatát meghatározó fejlesztés alakításába nem lesz beleszólása az ellenzéknek, mivel nem jelölhettek tagokat a bírálótestületbe. Bagdy Gábor sérelmezte, hogy a bírálóbizottsági tagokat a főpolgármester már azelőtt levélben felkérte, hogy az ügyben illetékes bizottság döntött volna róluk.

A bírálóbizottság elnöke Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes, a tagok közt szerepel Beleznay Éva megbízott fővárosi főépítész, Fegyverneky Sándor, az önkormányzati minisztérium egyik vezető tisztségviselője, volt országos főépítész is.

Egy idõre park lesz a Városháza udvarán
Egy idõre park lesz a Városháza udvarán
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.