Zsanett-ügy: a szakértő nem talált a rendőrökre terhelő nyomot

Nem egyeznek E. Zsanett póthajából és a helyszínről vett minták - közölte Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője kedden a TV2 Tények című esti hírműsorában. A szóvivő elmondta, hogy az "igazságügyi nyomszakértő a póthajat és az ott talált nyomokat vetette össze és ez alapján jutott arra a következtetésre, hogy semmilyen egyezőséget nem tudott kimutatni."


Magyar György, az egyik rendőr ügyvédje a hírműsorban azt mondta: "a szakvélemény kizáró, kizárja azt, hogy bármilyen összefüggés lenne a rendőrök és E. Zsanett között."

Tuza Péter, E. Zsanett jogi képviseletével megbízott ügyvéd szerint viszont a legelső DNS-szakértői vizsgálat azt rögzíti, hogy mintegy 29 szőrképlet állt a szakértők rendelkezésére, viszont ebből csak 17 szőrképletet bocsátottak a rendelkezésükre a vizsgálat során.

A sértett, E. Zsanett állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitte őt, ahol ketten nemi erőszakot követtek el vele szemben a három másik rendőr jelenlétében. A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy az ügyben öt rendőrt gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség: két rendőrt erőszakos közösülés bűntettével és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösülés bűntettével.

Az öt rendőr ellen szeptember 12-én vádat emelt a Budapesti Katonai Ügyészség szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt és közülük hárommal szemben hivatali visszaélés miatt is. A szolgálatban elkövetett kötelességszegést a katonai ügyészség szerint az öt rendőr azzal követte el, hogy engedély nélkül elhagyta járőrkörzetét. A hivatali visszaélést pedig azzal követte el három rendőr: amikor észlelték, hogy az intézkedés alá vont személynél nem volt személyi okmány, illetve a jármű alapvető iratai is hiányoztak, szabálysértési bírság kiszabása vagy feljelentés helyett hagyták, hogy mentesüljön a felelősségre vonás alól.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.