A jövő szerdán vasutassztrájk, majd tüntetés

Jövő szerdán, november 21-én reggel 6 órától folytatódik a munkavállalók tiltakozássorozata. A vasutasok ezúttal hat órára bénítják meg a vasúti közlekedést, mert nem fogadják el a szárnyvonalak tervezett bezárását. Elszántságukat erősíti, hogy a gazdasági tárca továbbra sem tárgyal érdemben a szakszervezetekkel. A sztrájk idején úgy ezer vonat nem indul el, ezért a szervezők arra számítanak, egész nap fennakadás lesz a vasútvonalakon. A sztrájkfelhíváshoz csatlakozott a GYESEV is: az osztrák-magyar vasúttársaságnál reggel 6 és 8 óra között nem veszik fel a munkát.

Ugyanezen a napon más munkahelyeken is sztrájkolnak, 18 órától pedig a Liga felhívására több szakszervezet demonstrál a Kossuth téren az egészségbiztosítás és a nyugdíjrendszer átalakítása ellen.

Tegnap a Volán-társaságoknál működő szakszervezetek is bejelentették, újabb tiltakozó akcióra készülnek a korkedvezményes nyugdíjrendszer miatt. Azt követelik, töröljék el az autóbusz-vezetőket hátrányosan érintő úgynevezett típusfüggőséget, vagyis azt, hogy a korkedvezményre jogosultság ne a vezetett gépjármű típusától függjön.(K. J. E.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.