Fodor elfogadta Wekler lemondását

Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter hétfőn elfogadta Wekler Ferenc lemondását a Dél-dunántúli Regionális Tanács elnöki tisztéről.

A zöldtárca vezetője bejelentette: személyes, parlamenti találkozójukon a lemondását benyújtó Wekler arra hivatkozott, hogy olyan vádak érték, amelyek hátráltatták abban, hogy el tudja végezni munkáját.

A miniszter azt is közölte, hogy több jelöltjük is van a megüresedett poszt betöltésére. Konkrét személyekről egyelőre nem akart beszélni, csupán annyit mondott, hogy november végéig szeretnének megnyugtató megoldást találni.

Wekler Ferencnek, aki 2006 novembere óta volt elnök, azért kellett Fodor Gáborhoz benyújtania lemondását, mert a szaktárca delegáltjaként került be a Dél-dunántúli Regionális Tanácsba.

Az egykori országgyűlési képviselő mandátumáról azután mondott le, hogy napvilágot látott: családi vállalkozása 2004-ben 270 millió forint állami támogatást kapott szőlőtelepítésre, tavaly márciusban pedig 23 milliót mobil szennyvíztisztító kifejlesztésére és legyártására. Mindezzel szemben jogi kifogás nem merült fel.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.