Feketemunkások Kóka házánál

Feketemunkásokat értek tetten a hét végén Kóka János gazdasági miniszter épülő házánál a munkaügyi felügyelők. Az illegális munkavállalók többsége román állampolgárságú. Egyikükről kiderült, hogy drogcsempészés gyanújával körözés alatt áll, ezért a rendőrök őrizetbe is vették.

A munkaügyi tárca illetékese lapunknak megerősítette az Index értesülését: a liberális politikus leendő szomszédai tettek feljelentést, vélhetően bosszúból – Kóka Jánosnak szinte az építkezés megkezdése óta vitája van velük. Szeptemberben amiatt volt feszültség, hogy a miniszter nem biztosított a telkén szolgalmi utat a szomszédok részére, majd a szennyvízcsatorna építése miatt robbant ki vita.
Úgy tudjuk, a szabálytalanságokat az építkezés alvállalkozói követték el. A munkaügyi főfelügyelőségnél arra hívták fel a figyelmünket, hogy a politikus és a generálkivitelező közötti szerződés szerint az építkezésen csak bejelentett dolgozót alkalmazhatnak, s bármilyen törvénybe ütköző dolog történik, azért a fővállalkozó a felelős. Kókát tehát emiatt nem büntethetik meg, akkor sem, ha elvárható lett volna a minisztertől a nagyobb körültekintés.
Kóka nem, az SZDSZ viszont megszólalt az ügyben. Eszerint a miniszter nem felelős a történtekért, s ha a munkaügyi ellenőrök szabálytalanságot találtak, akkor a hatályban lévő jogszabályok szerint kell eljárniuk. 


A Magyar Nemzet szombati számában Boldvai László szocialista politikus és felesége Salgótarjánban épülő, ezer négyzetméteres alapterületű luxusvillájának építkezéséről számolt be. Az MSZP egykori kincstárnoka - aki a Tocsik-ügy egyik vádlottja volt, majd felmentették - vagyonnyilatkozata szerint papíron nincs semmilyen gazdasági érdekeltsége. A politikus a lapnak úgy nyilatkozott: vannak megtakarításai, korábban eladott egy salgótarjáni ingatlant, s hitelt is felvett. (Hírösszefoglalónk)




Építkezés - tiszta fehérben
Építkezés - tiszta fehérben
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.