Rekordot énekeltek az iskolások

Újbuda himnuszának éneklésével Guinness-rekordot kívánt felállítani csaknem 2500 diák a budapesti XI. kerület napján: a Lágymányosi-öbölben vasárnap délelőtt az Együtt Újbudáért című dalt adták elő. Domonkos Csaba, a XI. kerület sajtófőnöke lapunkat arról tájékoztatta, hogy "egy közigazgatási egységen belül egyszerre ennyi gyerek még nem énekelt".


A gyerekek bemelegítésképpen kétszer három percben énekelték el a Berkes Gábor által írt dalt, a rekordot pedig az ötperces változattal állították be. Az egyik éneklő gyerek éppen tegnap ünnepelte 11. születésnapját, a kórus egy füst alatt őt is felköszöntötte, így valószínűleg egy másik rekordot is megdöntöttek, hiszen Magyarországon még sosem énekelt egyszerre ennyi gyerek születésnapi jókívánságot. A következő rekordkísérletet jövő április 11-re tervezik, amikor az ország minden iskolását közös éneklésre hívják.


A kerületi Fidelitas közleményben fejezte ki tiszteletét a tízezer újbudai iskolás háromnegyedének, akik nem vettek részt "Molnár Gyula szocialista polgármester propagandarendezvényén". Schneller Domonkos, a Fidelitas budapesti elnöke a rendezvényt "rekordnak álcázott politikai pedofíliának" nevezte. "Reméljük, hogy Molnár Gyula abbahagyja ámokfutását, amivel az öbölpanama, a XI. kerület egyik legértékesebb vagyonának elherdálása nyomán indult nyomozásról kívánja elterelni a közfigyelmet" - olvasható a közleményben. A fideszes képviselő emlékeztetett arra, hogy - az ő feljelentése nyomán - az ügyben hűtlen kezelés gyanújával nyomozás folyik.

Helikopterről filmezték is a Lágymányosi-öbölben megtartott kórusórát
Helikopterről filmezték is a Lágymányosi-öbölben megtartott kórusórát
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.