Lengyel Zoltán gyanúsított lett

"Lengyel Zoltán gyanúsítotti kihallgatása esetén érdemi védekezést fog előterjeszteni" - közölte a Népszabadság érdeklődésére Futó Barnabás ügyvéd, miután az MTI nyilvánosságra hozta: a Központi Nyomozó Főügyészség napokon belül gyanúsítottként hallgatja ki a független (korábban fideszes) képviselőt.

Emlékeztetőül: a honatya július 8-án egy rutinszerűen indult közlekedési ellenőrzés során nem tudta és az intézkedő rendőrök elmondása szerint nem is volt hajlandó igazolni magát. Szóváltásba keveredett a rendőrökkel, akik csak erőszakkal tudták kiemelni a kocsijából. Miután ellenszegült a rendőri intézkedésnek, s az egyik járőrt megütötte, megbilincselve vitték az I. kerületi kapitányságra, ahol addig tartották fogva, amíg felesége utána nem vitte az útlevelét.

Lengyel azt elismerte, hogy nem voltak nála az iratai, tagadta ugyanakkor, hogy bárkit is megütött volna, miként azt is, hogy obszcén kifejezéseket használt velük szemben. Az I. kerületi kapitány feljelentette Lengyelt a Központi Nyomozó Főügyészségen. Egy nappal később Lengyel is feljelentette az intézkedő rendőröket, erőszakkal és jogtalan fogva tartással vádolva őket.

Lőrincz Edina, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Népszabadságnak azt mondta: Lengyelt a napokban hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés és háromrendbeli becsületsértés gyanúsítottjaként készülnek kihallgatni. Ezért a nyomozás határidejét két hónappal meghoszszabbították.

Lengyel ügyvédje, Futó Barnabás még nem tudja, mikor gyanúsítják meg védencét, de azt igen, hogy vallomást fog tenni, s minden bizonnyal kezdeményezi a szembesítését is a rendőrökkel.

A Lengyel feljelentése nyomán a rendőrök ellen eljáró Fővárosi Nyomozó Ügyészség egy-két héten belül befejezi a nyomozást - ezt Morvai Attila szóvivő nyilatkozta. Morvai nem bocsátkozott részletekbe, de jogi szakértők szerint Lengyel előre bejelentett gyanúsítotti kihallgatása azt sejteti, hogy az intézkedő rendőrök nem lesznek gyanúsítottjai az ügynek.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.