Rogán Antal 14 hónapig tévesen kapott szállásköltség-térítést

Rogán Antal (Fidesz) szeptemberben még kapott szállásköltség térítést, pedig vagyonnyilatkozata szerint már tavaly óta van budapesti lakása. Ez derül ki az Országgyűlés adataiból. Rogán Antal az MTI megkeresésére közölte, hogy az Országgyűlés Hivatala tévesen számfejtette számára 2006 szeptemberétől az országgyűlési képviselőknek járó szállásköltség-térítést, ezért annak teljes összegét visszautalta a hivatal számlájára.

 

A parlament internetes oldalán csütörtökön megjelent minden parlamenti képviselő tiszteletdíja és költségtérítése. Az adatokból kiderül, hogy mennyi pénzt utalt az Országgyűlés szeptemberben az adott politikus számlájára.

Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő, aki egyben V. kerületi polgármester is, az Országgyűlés adatai alapján a képviselői alapdíjat, vagyis bruttó 220.800 forintot, 154.560 forint költségtérítési általányt és 110.400 forint szállásdíjat kapott szeptemberben.

A képviselő - szintén az Országgyűlés honlapjáról elérhető - 2006-os vagyonnyilatkozata szerint, a politikusnak tavaly év vége óta van fővárosi lakása. A szabályok értelmében azonban így nem jár neki szállásköltség-térítés.

Rogán Antal az MTI megkeresésére közleményben válaszolt, amelyben azt írta, hogy az Országgyűléstől csütörtökön megkapott adatok alapján az Országgyűlés Hivatala, eredeti szándékával ellentétesen, tévesen számfejtette számára 2006 szeptemberétől az országgyűlési képviselőknek járó szállásköltség-térítést.

"Mivel 2006 szeptembere óta Budapesten lakással rendelkezem, a 14 hónapra jutó szállásköltség-térítés teljes összegét, 1.545.600.- forintot visszautaltam az Országgyűlés Hivatala által megadott számlaszámra" - közölte az V. kerületi polgármester.

A polgármester sajtóosztálya az MTI kérdésre azt is elmondta, hogy Rogán Antal polgármesteri tisztsége után nem vesz fel költségtérítést.

(MTI)

 

Rogán Antal
Rogán Antal
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.