Győr: vizsgálat és vizsgálat

Az MSZP győri frakciója vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az önkormányzat gazdasági bizottsága által fideszes politikusok cégeinek megítélt támogatások miatt. Feladata az önkormányzat által megkötött szerződések, megállapodások, támogatások felülvizsgálata lenne. Közlésük szerint nem fogják hagyni, hogy - idézzük - Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője, a győri önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke kitérjen a személyes felelősség elől.

Az ügy előzménye, hogy Neupor Zsolt, az MSZP győri szervezetének elnöke kedden azt mondta: a győri önkormányzat Szijjártó vezette gazdasági bizottsága súlyos milliókat ítélt meg fideszes politikusok és családtagjaik tulajdonában lévő cégeknek.

Mindezt a Fidesz győri alelnöke visszautasította, s lejáratási kísérletnek nevezte. Németh Zoltán fölhívta a figyelmet arra, hogy a kifogásolt döntéseket szocialisták is megszavazták. Elmondta ugyanakkor, hogy egymillió forintot nyert például az a Szenior 2003 Kft., amelynek ügyvezetője a szocialisták önkormányzati képviselőjelöltje volt 2006-ban. Hatszázezer forintot nyert az a KIR Kft. is, amelynek ügyvezetője a szocialista képviselő Kun András fia. A győri MSZP-szervezet szerint viszont a támogatások megítélése és jóváhagyása nem tartozott Kun András hatáskörébe, sőt, a megítélt 600 ezer forintot sem vette fel a cég.

Németh Zoltán azt is közölte, hogy a korábbi, MSZP-SZDSZ többségű önkormányzati ciklusokban, 1994 és 2006 között több szocialista érintettségű cégnek is nagy összegű támogatásokat ítéltek meg, ezért kezdeményezik az akkor kötött beruházási, építési, üzemeltetési, tanácsadási és pályázati-támogatási szerződések tüzetes átvizsgálását. A Fidesz győri szervezete a vizsgálat által feltárt esetleges jogsértések ügyében haladéktalanul az illetékes hatóságokhoz fordul, és megteszi a szükséges feljelentéseket.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.