Jobbra csurranó források

A győri Fidelitas elnökének érdekeltségébe tartozó cég is kapott önkormányzati támogatást abból a keretből, amelynek sorsáról a Szijjártó Péter (Fidelitas-elnök) vezette helyi bizottság döntött.

 

 

 

Győrben a nyilvános pályázati- és cégadatokból az derül ki, hogy a város gazdasági, informatikai és idegenforgalmi bizottsága által az idén nyáron szétosztott pályázati keretből olyanok is részesedtek, akik valamilyen módon köthetőek a Fideszhez - annak ifjúsági szervezetéhez -, sőt magához a bírálóbizottsághoz is. A győri városi közgyűlés június végén hozta nyilvánosságra a bizottság mikro-, kis- és középvállalkozások támogatásáról szóló pályázati kiírását. A felosztható nyolcmillió forint sorsáról az a bizottság döntött, amelynek elnöke Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselő, az ellenzéki párt szóvivője, a Fidelitas elnöke. (A bizottság egyik alelnöke Fűke Géza, a Fidelitas helyi alelnöke.)

A pénz elosztására vonatkozó javaslatot a Népszabadság információja szerint a fideszes delegált Velin Csaba és Radnóti Ákos (utóbbi a Fidelitas győri elnöke) készítették el és terjesztették be. A városi önkormányzat honlapja szerint mindketten a közgyűlés gazdasági, informatikai és idegenforgalmi bizottságának tagjai, nem tagjai azonban a közgyűlésnek. A pályázati keret nyertesei között találjuk azt a Lilienthal Bt.-t, amelynek a már említett Velin Csaba a beltagja. A cég eredetileg négyszázezer forintot kapott, a pályázati értesítő szerint egy étterem "konyhatechnológiai bővítésére, informatikai fejlesztésére és az étterem teraszának bővítésére". Igaz viszont, hogy bár nyertek, pénzt végül információink szerint nem kaptak, mert a közgyűlés tiltakozására (mondván, a cég még csak nem is győri székhelyű) eltekintettek az átutalástól.

A nyertesek között találjuk a Medici Travel nevű, győri utazási társaságot is, amely kilencszázötvenezer forintot kapott iroda-korszerűsítésre és marketingtevékenységre. Ez utóbbiban Radnóti Ákos érdekelt. A városban működő Kézimosó 2006 Kft. szintén jelentős támogatáshoz jutott,
a hivatalos iratok szerint nyolcszázezer forintot kapott az autómosó fejlesztésére. A Kézimosó 2006 Kft. tagjai között Radnóti Ákos családtagjait találjuk.

Vidám percek - Szijjártó Péter Arató Gergely és Zuschlag János között 2004. április 5-én a Parlament folyósóján
Vidám percek - Szijjártó Péter Arató Gergely és Zuschlag János között 2004. április 5-én a Parlament folyósóján
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.