Zsanett ügyvédje a "107"-es nevű fórumozó lekapcsolását követeli

Nincs kizárva, hogy megfigyelik a Múzeum körúti erőszak sértettjét, E. Zsanettet, akinek jogi képviselője arra tett indítványt az ügyészségen, vizsgálják ki, hogy az ügy gyanúsítottja ír-e az egyik internetes fórumon - írta szombati számában a Magyar Nemzet.

Az Index nyilvános fórumán egy 107 néven bejelentkező illető olyan információkat tárt a nyilvánosság elé, amelyek arra utalnak, hogy figyelik a lányt. A 107-es egyes szám első személyben ír magáról, mintha rendőr, sőt, az egyik gyanúsított lenne. A hozzászólók is ilyen értelemben válaszolnak neki.

Az érintett ugyanis beszámolt arról, mikor és hol járt a lány édesanyjával. Ha az valóban az egyik rendőr, akkor az ügyvéd kéri, helyezzék ismét előzetes letartóztatásba - olvasható a lapban.

E. Zsanett attól tart, hogy az a személy, aki "107" néven az egyik internetes fórumon arról írt, hogy a fiatal nő október 16-án édesanyjával megjelent az egyik fővárosi kórházban, megfigyelheti - állítja Tuza Péter ügyvéd.

Ezért pénteken az ügyvéd indítványozta az ügyészségen, hogy derítsék fel, ki állhat a 107 név mögött. Ha az egyik gyanúsított, akkor fontolják meg az újbóli előzetes letartóztatását. Az ügyvéd szerint ki kell deríteni, hogy a fórumozó valóban az egyik gyanúsított-e, mert ha igen, a hozzászólásai alkalmasak a lány megfélemlítésére. Zsanett egyébként az ügyvéd elmondása szerint meg is ijedt attól, hogy esetleg követik. Ha bebizonyosodik, hogy valóban az egyik rendőr az író, akkor az ügyvéd szerint előzetes letartóztatásba kell helyezni újra, mert megfélemlítette a sértettet.

Szombaton a Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte: megérkezett E. Zsanett ügyvédjének beadványa. A következő napokban az ügyészek megvizsgálják az iratok tartalmát, és várhatóan a jövő hét közepén kiderülhet, tesznek-e lépéseket az ügyben - közölte Morvai Attila szóvivő.

Mint ismeretes: E. Zsanett feljelentése szerint május 4-én hajnalban a Múzeum körúton két rendőr igazoltatta, majd három társa jelenlétében megerőszakolta. Ezután hazakísérték, ahol még húszezer forintjától szabadították meg - olvasható a lapban.
(forrás: Klubrádió, MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.