Davigyenko újabb gyanús veresége

Nyikolaj Davigyenko ismét "gyanús": nem elég, hogy az ATP vizsgálódik az argentin Arguellótól augusztusban elszenvedett váratlan veresége ügyében, most megint furcsa körülmények között kapott ki. Az egymillió dollár összdíjazású szentpétervári tenisztorna nyolcaddöntőjében 1:6, 7:5, 6:1-es vereséget szenvedett a világranglista 102. helyén álló horvát Marin Cilictől. Önmagában ez még nem lett volna baj, mindenkinek lehetnek rossz napjai, ám Jean-Philippe Dercq, a mérkőzés belga székbírája lagymatag játék miatt figyelmeztette az oroszt.

"Kettős hibával elvesztettem egy gémet, erre a bíró közölte, hogy csalok. Sokkolt a mondata, hiszen ez képtelen vád!" - nyilatkozta Davigyenko. Cilic - még szép - úgy vélekedett, hogy nem érzett szándékot ellenfele látványos formahanyatlása mögött. (Mindenesetre a második és a harmadik szettben elkövetett tíz kettős hiba meglehetősen szokatlan egy olyan teniszezőtől, aki a világranglista negyedik helyén tanyázik.)

A férfiteniszezők hivatalos szervezete, az ATP kétezer dolláros pénzbírsággal sújtotta az oroszt, aki a hivatalos indoklás szerint "nem küzdött teljes erővel a győzelemért", és mostantól valószínűleg együtt vizsgálják Davigyenko két ügyét.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.