Két feljelentés Terézváros vezetése ellen

Feljelenti a rendőrségen a terézvárosi önkormányzatot a "Kincsünk a piac - Hunyadi tér" elnevezésű alakulat - jelentette be a civil szerveződés tegnap, a VI. kerületi polgármesteri hivatal előtt. Az indok: úgy látják, hogy a kerület vezetősége nem bánik megfelelően a rá bízott közvagyonnal.

A csoport ezer aláírást gyűjtött, így tiltakozva az ellen, hogy a Hunyadi téri csarnokot egy befektető a mostani profilt jórészt megváltoztatva hasznosítaná, Európa Ház néven. A szóban forgó befektető ugyan október elején azt kérte, hogy bontsák fel a hasznosításról szóló szindikátusi szerződést - a képviselő-testület tegnap bele is egyezett ebbe - a civilek azonban úgy tudják, a kerület nem mondott le az Európa Házról, csak éppen új befektetőt keres hozzá. A tiltakozóknak az sem tetszik, hogy a projekt részeként mélygarázst építenének a Hunyadi térre, amely szerintük nyilvánvalóan a fák - legalábbis egy részének - kivágásával jár.

Tegnap ugyanakkor és ugyanott a Nagymező utcaiak is felvonultak, ugyancsak tudatva, hogy a rendőrséghez fordulnak. Mint ismert, a Nagymező utcában korábban mélygarázst kezdtek építeni; a munkát a lakók fellépésére leállítottak, de a kiásott árkokat azóta sem temették be, így - mondják - veszélybe kerültek a fák. Ők ezért tesznek feljelentést. Mint arról korábban többször beszámoltunk, a környező lakosok többször is tilatkoztak a beruházás ellen, többnyire környezetvédelmi szempontok miatt.

A Hunyadi téri csarnok a műemlékvédelmi eljárás utolsó szakszában áll
A Hunyadi téri csarnok a műemlékvédelmi eljárás utolsó szakszában áll
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.