Püspöki elmarasztalást kapott Csuka Tamás

Püspöki elmarasztalást kapott Csuka Tamás, Vác-alsóváros lelkipásztora a Magyar Gárda Budai Várban tartott rendezvényén való szerepléséért - ezt maga Szabó István, az elmarasztalást megfogalmazó dunamelléki református püspök közölte.

A reformárus egyház internetes honlapján közreadott nyilatkozatában a püspök beszámolt arról, hogy "felhívta a református lelkész figyelmét arra, hogy igyekezzen az evangélium szellemében végezni lelkipásztori hivatását".

A lelkész tévedését belátta, fellépését a Magyar Gárda rendezvényén szerencsétlennek tartja, és ha valakit sértett volna, attól bocsánatot kér - tette hozzá Szabó István.

A püspök - aki közleménye szerint az ügyet a maga részéről lezártnak tekinti - és a lelkész levélben és személyes beszélgetésben is tisztázták, hogy "a református hitelvekkel összeegyeztethetetlen volt az árpádsávos lobogónak félelemkeltő funkciót tulajdonítani", és ezért a zászlóért imádkozni.

Szabó István szerint "miután a keresztyén ember nem mások félelméből merít bátorságot, hanem Jézus Krisztusnak kegyelméből", a református egyház minden szolgálattevőjét és tagját erre a lelkületre buzdítja.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.