Adverticum a dinamikusan növekvők élmezőnyében

Az Adverticumnak sikerült dupláznia a Deloitte FAST 50 versenyében: azt követően, hogy tavaly élmezőnyben végzett az úgynevezett Rising Star kategóriában (amely a hároméves növekedést méri), idén is bekerült Közép Európa 16 országának leggyorsabban fejlődő cégei közé, immár öt teljes év teljesítménye alapján.


2007. október 15-én hozta nyilvánosságra a Deloitte a leggyorsabban növekvő közép-európai vállalatok listáját, amely 16 országból válogatja ki öt év mérlegadatai alapján a leggyorsabban fejlődő 50-et. A győzteseket a 2002-2006-os időszakra jellemző százalékos árbevétel-növekedés alapján választották ki azon cégek közül, amelyek a 2002-es évtől kezdve legalább 50.000 euró árbevétellel és közép-európai székhellyel rendelkeznek, illetve olyan saját technológiával, amely jelentős mértékben hozzájárult az eredmény eléréséhez. (Más vállalatok technológiájának vagy szellemi tulajdonának egyéni jellegű felhasználása kizárja a részvételt a versenyből, és nem indulhatnak önállóan a leányvállalatok sem). Külön kategóriát írtak ki idén is a rövidebb múlttal rendelkező vállalkozásoknak, s ebben a "Rising Star" kategóriában a hároméves növekedést hasonlították össze azok között, akiknél az induló év árbevétele meghaladta a 30 ezer Eurót.

Az Adverticumnak – miután tavaly bekerült a Rising Star kategória élmezőnyébe – 2007-ben az előző évi árbevételét sikerült ismét közel 40 százalékkal felülmúlnia, s ezzel az eredménnyel 14. helyet ért el a FAST 50 vállalkozások sorában. A magyar vállalkozások között pedig a 3. helyen végzett.

A Deloitte Fast 50 felmérésének célja, hogy felhívja a figyelmet Közép-Európa leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozásaira. A magas rangú megmérettetésen minden évben számos lengyel, cseh, szlovák, magyar, valamint lett csúcstechnológiai cég vesz részt. Idén két új országot köszönthetünk a résztvevők között, amelyek bővülő és versenyképes technológiai piaccal rendelkeznek: Bulgáriát és Romániát.

A legdinamikusabban fejlődő 50 közép-európai vállalat automatikusan bekerül az EMEA térség Technology FAST 500-as megmérettetésbe, amelynek során a Deloitte ugyancsak ötéves növekedés alapján immár közösen rangsorolja az európai, közel-keleti és afrikai cégeket. Eredménye alapján az idén 11 magyar vállalat fért be a közép-európai ötvenes mezőnybe, a következő sorrendben: Assocom Kft., AITIA Zrt., Adverticum Zrt., SOLVO, XAPT Kft., CVO Group, HáziPatika, Onlinet Kft., Point, Interware, A.R. Hungaria Zrt. A leggyorsabban fejlődő közép-európai vállalkozás az elmúlt öt év eredményei alapján – a tavalyi évhez hasonlóan - ismét a lengyel Blue Media lett.(NOL)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.