Megemlékezés Gój Motorosokkal

Körülbelül százötvenen vettek részt tegnap délben azon a megemlékezésen, amelyet a Gój Motoros Egyesület szervezett Olaszliszkán az egy esztendeje meggyilkolt tiszavasvári tanár, Szögi Lajos emlékére.

Mint ismert, tavaly október 15-én a zempléni település főutcáján gyilkolták meg Szögi Lajost, aki előzőleg - könnyű sérüléseket okozva - autójával elsodort egy helybeli kislányt.

Mészáros Imre, a motorosegyesület elnöke a gyilkosság helyszínén felállított emlékmű előtt azt mondta: egyesületük nem kirekesztő, és tudják, hogy a helyi romák többsége nem felelős a történtekért. Azt azonban szeretnék, ha a bűnösök méltó büntetést kapnának - demonstratív megemlékezésükkel ehhez kívánnak hozzájárulni. Elhangzott: amíg bármelyik kisebbség tagjai úgy gondolják, hogy rájuk nem vonatkoznak a Magyar Köztársaság törvényei, a Gój Motorosok minden évben visszatérnek Olaszliszkára.

A megemlékezésen - amely jelentős rendőri biztosítás mellett zajlott - megjelentek a sátoraljaújhelyi Zempléni Farkasok Motoros Club tagjai, valamint a nyíregyházi Nemzeti Őrsereg egyenruhásai. Mészáros Imre közölte: nehezményezi, hogy bár a rendezvényre invitálták a helyi romákat is, azok vezetője elutasította a meghívást. Fercsák László, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke érdeklődésünkre úgy fogalmazott: nem vesznek rész közös rendezvényen egy olyan szélsőséges szervezettel, amely elfogadja a cigánybűnözéssel kapcsolatban a kollektív bűnösség gondolatát.

Szögi Lajos emlékművénél tegnap reggel a meggyilkolt tanár családtagjai és volt kollégái is lerótták kegyeletüket.

Hatósági felvezetés
Hatósági felvezetés
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.