Eötvös Pált újraválasztották a MÚOSZ elnökének

Ismét Eötvös Pált választotta a szervezet elnökévé a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) közgyűlése.

Erről tájékoztatta Domokos Lajos, a tanácskozás sajtóirodájának vezetője a szombat délelőtti döntéshozatalt követően az MTI-t.
   
Közlése szerint egyetlen jelöltként, a szavazatok több mint kilencven százalékával nyerte el az eddigi elnök újból a tisztséget. Eötvös Pál sokáig a Népszabadság munkatársa, majd 1989-től 2004-ig a lap főszerkesztője volt.
   
Eötvös Pál egyetlen jelöltként, a leadott 85 szavazatból 78-cal nyerte el újból az elnöki tisztséget, míg Csillag Sándor 94-ből 86 szavazattal lett ismét a választmányi elnök.
   
A két alelnöki tisztségre négy jelöltet állítottak a küldöttet, közülük Acsay Judit és - újrázóként - Tóth Károly kapta a legtöbb voksot.
   
A másik két indulót, Árpási Zoltánt és Hardy Mihályt a kétharmad részben kicserélődő elnökségbe választották be, Bernáth László, Ráday Mihály, Rákos Ildikó és Sárosi Péter mellé.
   
Szombati felszólalásában Eötvös Pál arról beszélt, a közgyűlésen is érezhető volt olyan szándék, hogy az elitszervezet irányába vigyék a MÚOSZ-t, miként az is, hogy a több mint ötezres létszámra építsenek; "azt kell keresni, hogy ebben a sokfunkciós szervezetben ezek hogyan egyeztethetők össze" - mondta.
   
Eötvös Pál a kora délutáni szünetben az MTI-nek arról beszélt, a most kezdődő elnöki ciklus legfőbb feladatának az építkezést tekinti.
   
Szavai szerint szervezeti tekintetben azért, mert akadnak még, akik a MÚOSZ-t "még mindig valamiféle hatalmi központnak, kijáró szervezetnek tekintik", és ezen változtatni kell.
   
Ugyanakkor emlékeztetett arra is: jövőre költözik új székházba a szövetség, s ennek levezénylése is elnöki feladatai közé tartozik.


MTI, NOL

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.