Lemondott a csaláson kapott Kispál Ferenc

"Olyan hibát követtem el, amely összeegyeztethetetlen az országgyűlési képviselői megbízatással, ezért a mai napon lemondok képviselői mandátumomról" - így jelentette be Kispál Ferenc fideszes parlamenti képviselő, hogy távozik a T. Házból.

Kispál Ferenc azután adott ki közleményt, hogy lapunkban megjelent a hír: egy mobiltelefonnal rögzített felvétel szerint parlamenti padtársa helyett is megnyomta a szavazógombot az ülésteremben. A Népszabadság birtokába került képsor szerint ugyanis egy júniusi ülésnapon a képviselő, miután felhangzik a frakcióvezetők utasítása a szavazásra, megnyomja saját szavazógombját, majd a tőle balra ülő Nagy Sándor fideszes képviselőét is; egymás után többször is. A felvételen látszik, hogy padtársa nincs a közelben, noha a parlamenti jegyzőkönyvek tanúsága szerint Nagy Sándor éppen ugyanúgy voksolt, mint Kispál Ferenc.

Amikor munkatársunk felhívta, Kispál Ferenc mindezt tagadta. Azzal védekezett: "előfordul, hogy be van kapcsolva a telefonom az ülés alatt, és elképzelhető, hogy a felvételen az látszik, amint kinyomom a készüléket".


Kispál Ferenc ezzel a verzióval állt elő akkor is, amikor a Fidesz-frakció vezetése péntek délelőtt meg szerette volna tudni tőle: mi is történt. Répássy Róbert frakcióigazgató szerint "a képviselő az után hozta meg az ebben a helyzetben egyedüli tisztességes döntést, vagyis azt, hogy lemond", miután a youtube-on közzétett videón megnézte az ominózus szavazásról mobiltelefonnal készített felvételt.

Ezt megelőzően az MSZP-szóvivő úgy fogalmazott: "ez nem stikli, ez csalás". - Ha a lebukás után továbbra is megtűri soraiban a Fidesz a képviselőt, az egyértelmű bizonyítékot jelent arra, hogy a csalás a frakcióvezetés tudtával, rosszabb esetben utasításával történt - hangoztatta Nyakó István. (Fideszesek viszont arra emlékeztetnek: történt már ilyen eset a parlamenti patkó szocialista oldalán is, még az első ciklusban, de Hámori Csaba nem mondott le.)

A Magosz, úgy tűnik, Kispál Ferenc lemondása ellenére sem hitte el, hogy az általa delegált honatya más helyett is szavazott volna, tegnap este ugyanis közleményben állították: "a baloldali liberális média, és az MSZP szócsöve, a Népszabadság nevű napilap, mondvacsinált okokkal és manipulált felvételekkel akarja lejáratni" a képviselőt.

Egyébként Kispál Ferenc helyére várhatóan fideszes képviselő kerül, mivel a Csongrád megyei területi listán nem volt másik magoszos képviselőjelölt.

Kispál Ferenc
Kispál Ferenc
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.