Tehetségeket keres a Fonó

Ki-látó címmel tehetségkutató versenyt hirdetett meg a Fonó Budai Zeneház, amely profiljának megfelelően népzenei, világzenei és dzsessz műfajban keres új előadókat.

- Egyrészt azt láttuk, hogy rock és pop műfajban nagyon sok tehetségkutatót rendeznek, a nép- és világzenészeknek viszont még sosem volt lehetőségük ilyen módon kitűnni. Másrészt rendszeresen jelentkeznek nálunk fiatal, alakuló zenekarok bemutatkozási lehetőséget keresve - mondja a tehetségkutató meghirdetésének okairól Telegdy Balázs igazgatóhelyettes. Nemrég a PANKKK egyik pályázatán nyertek 240 ezer forintot a megrendezésre, így már nem volt akadálya a pályázat kiírásának: október végéig várják legfeljebb egy-két éve alakult, nem a zenélésből élő együttesek bemutatkozó anyagát a www.dalok.hu oldalon.

A feltöltött zenéket meghallgatva a zsűri (Hollókői Lajos, a Fonó igazgatója, Dresch Mihály zenész, Krulik Zoltán zenész, a Fonó művészeti vezetője, Matisz László zenész, szakíró, Sebő Ferenc zenész, Zsoldos Dávid szakíró) eldönti, kik mutatkozhatnak be élőben is a december elején egy kétnapos fesztiválon. Három díjat osztanak ki: a legjobbnak talált együttes előadását professzionális minőségben rögzítik, így alkalmas lesz arra, hogy kiadják CD-n, a második és a harmadik helyezett pedig fellépési lehetőségeket kap a Fonóban.

A szervezők azt remélik, hogy a verseny kapcsán felfigyel a zenekarokra a szaksajtó is, így még könnyebben indulhatnak el a pályán.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.