Karambolozott a halottkémek autóbusza

Két napra Párizsba tette át székhelyét a Diana walesi hercegnő és utolsó kedvese, Dodi Fayed 1997. augusztus 31-i végzetes autóbalesetének körülményeit vizsgáló londoni halottkém szemlebizottsága. A komoly logisztikai kihívásnak számító akcióban az eljárást vezető lordbírón, Scott Bakeren és a bírósági hivatalnokokon kívül a tizenegy fős esküdtszék is részt vesz.

A katasztrófát előidéző lesifotósok elkerülése végett és biztonsági okokból a terepszemle menetrendjét nem hozták nyilvánosságra. Annyi azonban kitudódott, hogy a csapat nappal és éjszaka is bejárja a Pont de l'Alma aluljárót, és külön figyelmet szentel a tizenharmadik beton tartóoszlopnak, melybe az alkoholos befolyásoltság alatt álló sofőr, az ugyancsak életét vesztett Henri Paul belerohant a nagy sebességgel haladó Mercedes luxusautóval. Személyes benyomásokat szereznek az esküdtek a Pitié-Salpętričre kórházban is, ahová a mentők a súlyosan sérült Dianát szállították, és ahol sikertelen sürgősségi műtétet hajtottak rajta végre.

A Dodi édesapja, Mohamed al-Fayed tulajdonában lévő Ritz szállóban, ahol a tragédiát megelőzően a szerelmesek utolsó óráikat töltötték, máris megfordultak az esküdtek. Hírügynökségi jelentések szerint a szemle részvevőit szállító autóbusz parkolás köz-ben nekiütközött egy betonoszlopnak, és ennek következtében kilyukadt egy abroncsa.

A Sky News csatorna tudósítója a kerékcsere közben Victoria Beckhamet vélte felfedezni, amint vásárlókörútra indul a Vendome térről. Brit lapok a törvényszékre vonatkozó szabályok miatt nem közölhetnek fotókat az esküdtekről, de nem zárható ki, hogy a francia fotósok nem tartják be a korlátozásokat, és felvételeik kerülő úton beszivárognak a szigetország sajtójába.

A vizsgálat hat hónapig is eltarthat, és nyolcvan beidézett tanú meghallgatását foglalja magában.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.