Pár órás Clinton-vizit tízmilliókért

Szombat délután Athénból érkezik, és éjjel Hamburgba repül tovább Bill Clinton. Az Egyesült Államok egykori elnöke a csúcsvezetők számára szakmai konferenciák szervezését vállaló Central European Business Center (CEBC) meghívására jön Budapestre.

Az USA 42. elnöke a gálavacsorával összekötött rendezvényen "Embracing our Common Humanity" (Megragadni közös emberiségünket) címmel tart előadást szombat este a Hotel Sofitel Budapest "telt házas" báltermében - tájékoztatta lapunkat Somogyi Péter, a CEBC ügyvezető igazgatója. A beszéd a globális megoldásokról szól: mit tud tenni a kisembertől kezdve a felső vezető az élhetőbb, fenntarthatóbb környezet kialakításáért.

Somogyi Péter kiemelte: azért is különleges, hogy kétévnyi szervezés után most sikerült elhozni Budapestre az elnököt, mert ez az utolsó európai előadó körútja, mielőtt csatlakozna felesége elnökválasztási kampányához. Clinton a napokban nyolc-tíz városba repül, hogy ott konferenciákon tartson beszédet. Mint Somogyi elmondta, nagy szakmai kihívás volt Clintont idehozni, hiszen ő ma világszerte a legismertebb előadó. Az elnök stábja augusztus 20-án értesítette a CEBC-t, hogy sikerül Budapestet is érinteni a körúton.

- A rendezvényen sok külföldi vendég lesz jelen, diplomaták, amerikai hátterű multinacionális cégek vezetői, akik neve nem feltétlenül ismert a közéletben - mondta a kétszázötven résztvevőről Somogyi Péter. A CEBC vezetője az elnök honoráriumáról annyit árult el, hogy Clinton a legjobban fizetett előadó; egykori alelnöke, Al Gore a második, ő 250 ezer dollárt (45 millió forint) kér fellépésenként.

Sokat elárul, hogy egy egyszerű egyszemélyes belépő 1200 euróba (300 ezer forint) kerül a rendezvényre, a hatfős cégasztalt pedig 12 000 euróért lehetet foglalni (hárommillió forint). Van VIP-jegy is, amelynek birtokosa le is fényképeztetheti magát Clintonnal. - Jó, ha nullszaldós lesz az esemény - reménykedik Somogyi Péter.

A rendezvényhez jótékonysági aukció is kapcsolódik: a Blikk bulvárnapilap kezdeményezésére Clinton dedikálni fog pár példányt a könyvéből, amelyet később elárvereznek. Az elnök négy-ötfős stábbal érkezik Budapestre, köztük lesznek az őt védő titkosszolgálatiak is. Somogyi hozzátette: a Clinton-stáb jelezte, hogy az elnök nagyon várja a budapesti látogatást. Clinton már kétszer ellátogatott a magyar fővárosba, eddig azonban nem volt lehetősége igazi városnézésre. Talán most belefér egy rövid séta.

Bill Clinton
Bill Clinton
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.