A csürhe holdudvara

"... elzavarjuk ezt a csürhét és a holdudvarát!" (Részlet egy nekihevült Kossuth téri vezéralak szónoklatából, valamikor 2007 szeptemberének közepén.)
"Dugj egy makkot a jövőért!" (A szegedi Csemete természetvédelmi egyesület akciója.)

Hahó, mindenki itt van? Hátul is hallani? Na, akkor ismertetném az EU-pályázatok lefölözésének módszerét:
20-25 millióig tudom intézni, fölötte a János. Ő most szabadságon van, pihen, de aztán majd újult erővel fölöz. Addig is, Jánosra emlékezve, hadd meséljem el azt a viccet, hogy Kohn és Grün marhavagonban zötykölődnek Auschwitz felé, mire azt mondja a János a Hír Tévében: "Persze, már megint a zsidók jártak jól!", még jó, hogy nem léptünk bele, tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim. Nem kívánok egyébként bővebben kitérni. Nem kívánok továbbá a továbbiakban. Nem kívánok ismételten, és ha és amennyiben.

 

Feltéve, de meg nem engedve. Csak egyet kívánok: jó estét. Hölgyeknek: keziccsókolom. Legelőször is támogatom a kormány feketegazdaság elleni intézkedéseit, szigorú pártfinanszírozási és összeférhetetlenségi, ha már így bebuktunk. Mér? Mér? Mér? Magda Marinkónak is lehetnek jó ötletei az igazságszolgáltatás reformjáról, nem? Jobb későn, mint soha, ugye. Hadat üzenünk a feketegazdaságnak, öncsonkító őszinteséggel, a nyomozás érdekeit szem előtt tartva, mert azért az mégis tűrhetetlen, kérem, hogy lopunk! Szent meggyőződésem, hogy nem szégyelljük magunkat?! Ami itt van, az nem közbiztonság, ugye. Na, akkor az EU-pályázatot másfél kiló marhaszeggyel, nyakkal, vagy ha kapunk, fartővel, egy szétnyomott gyömbérrel és két gerezd fokhagymával föltesszük lassan rotyogni, két óra múlva lefölözzük, bezöldségeljük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, aztán az egészet lenyúljuk, majd még ott helyben, forrón, föl is háborodunk az egészen. Másrészről viszont a finanszírozást finanszírozni kell, nem maradhat parlagon sok éhes száj, a személyi öszszefonódások ide vagy oda! Hélo.

A finanszírozásnak promt finanszírozási igénye van, függetlenül a pártfinanszírozástól. De nem annyira függetlenül az autópálya-finanszírozástól. Csordultig tele az üvegzseb, tessenek üríteni. Az összeférhetetlenségi viszonyok meghatározásra kerülése ugyan napirenden van, de a demokratikus és európai alapelvek mentén ugyanakkor azt is látni kell, hogy hazánk honatyáinak fizetése a legalacsonyabb az öreg kontinensen. Haladéktalanul egyeztetni kéne koalíciós szinten. Haladéktalanul. (Nem nézem ezt jó szemmel. El kívánom zavarni a csürhét a holdudvarába.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.