Bezártak Kovi videotékái

Kilencvenes évek eleji nyitásuk után a közelmúltban az összes videotékáját kénytelen volt bezárni Kovács István, azaz a hazai erotikus filmek egyik legismertebb gyártójának és forgalmazójának tartott Kovi. A cégbírósági bejegyzések szerint az egyébként nem elsősorban erotikus filmeket tartó filmkölcsönzők végnapjai nem voltak túl szépek. A négy üzletet összefogó LUXx Film Kft. ellen az APEH és a Fővárosi Bíróság (FB) is végrehajtást kezdeményezett - utóbbi kettőt is - még tavaly decemberben, illetve a nyáron.

Kovi lapunknak a történtekkel kapcsolatban elmondta: a videotékáknak leáldozott. A forgalom minimálisra csökkent, az utóbbi időben kölcsönzőnként már alig haladta meg a néhány ezer forintot. A kereskedelmi tévék, valamint az immár igen olcsón is kapható DVD-k kiszorították a piacról a videotékákat. Lehet, hogy valakinek megy még, mi nem tudtuk jövedelmezően működtetni az üzleteket - mondta. A kölcsönzők adósságokat halmoztak fel, ezért rendelték el az esetenként 1,0-1,5 millió forintra rúgó végrehajtásokat. Ezek az összegek - jegyezte meg - nem veszélyeztetik az erotikus filmek gyártását és forgalmazását. Már csak azért sem, mert azt egy másik társaság, a LUXx Video Kft. végzi, s a két cégnek a tulajdonosokon kívül nincs közös érdekeltségük és projektjük.

Nevük mellőzését kérő videotéka-üzemeltetők lapunknak úgy nyilatkoztak, a hagyományos kölcsönzők piaci helyzete hétről hétre romlik. A forgalom folyamatosan apad, sok remény nincs a túlélésre. A széles sávú internet terjedésével a digitális tartalmak egyre népszerűbbek lesznek, és a világhálón keresztül bonyolított filmkölcsönzés kerül előtérbe. A szolgáltatók lassan digitális kölcsönzőket építenek ki, amelyekkel idővel nem tudnak majd versenyre kelni a hagyományos kölcsönzők.

Kovi marad a tőle megszokott keretek között
Kovi marad a tőle megszokott keretek között
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.